Stress

Gud! Vad mycket jag har haft under de senaste veckorna, speciellt i huvudet på mig.

Prov, kompisar, skola, klubbaktivitet, läxor etc. Alt har verkligen kommit på en gång, nu är får jag en liten paus på 3 dagar! Skönt.

Känns som om det var så länge sedan man skrev här på bloggen, så kommer inte riktigt ihåg allt! Men, men men men, ska försöka summera (säger man ens så? Glömmer svenskan..) eller sammanfatta en del av skolan.

Först och främst har jag haft ett tal inför högstadieeleverna under deras debatt tävling! Hade tal om skillnader i vardagslivet i Sverige och Japan och även om allmänna beteenden. Kul att berätta, men kanske lite svårt när man ska försöka komma ihåg allt utantill! Herregud, jag är så glad att det är över! Men, allt har även sin bra sida! Efter presentationen fick jag en belöning med 1000yen, grovt 100kr för att köpa en bok! Vilket jag behöver eftersom jag MÅSTE börja läsa mer på japanska! (När jag har tid..)

AFS anordnande även en träff, eller rättare sagt vandring i Takao berget, vilket var riktigt jobbigt, men skönt att röra på sig i naturen med tanke på att man är mitt i stan dygnet runt! Vi tog med egen matlåda och kollade in den fina utsikten tillsammans! Nackdelen var att även på toppen på ett berg finns en massa massa människor.. Det är ju inte tomt någonstans i Tokyo!

Skolan går ganska bra tycker jag. Mina betyg är inte så dåliga som jag trodde att de skulle vara. Speciellt med tanke på engelskan. Engelskan, jo, jag trodde att jag skulle få till och med SÄMRE engelska när jag kom hit, men nej, tvärtom! Min engelska har blivit mycket bättre på den senaste tiden, då jag är med klassen som talar flytande engelska. Vi hade nyss ett prov på Hamlet (Shakespeare), en essä om Hamlet och hans galenskaper och sedan snart ett slutprov på allt. Suck! Jobbigt! Men gud, vad man lär sig?

Japanskan, asså jag förstår vad folk säger och jag pratar normalt, men är så jobbigt med alla ord. Begrepp man aldrig hört, eller hört flera gånger, men alltid glömmer vad de betyder, är SÅ irriterande! Måste ta tag i plugget i japanskan ännu mer! Jag planerar att ta Jlpt provet i N3 nivå till att börja med, vilket är ett prov som bevisar dina språkkunskaper i Japanska (går även att ta provet i Stockholm?!?). Vill helst kunna ta N2 eller jättegärna om jag kan N1, men kan bli svårt, kanske? Eller? 😉

Stress som rubriken säger. Stress, stress, stress är mitt problem! Vet inte riktigt hur jag ska hantera det, men har börjat fått huvudvärk allt oftare och även blivit på dåligt humör de senaste. Vilket jag tror beror på sömn, men jag vet inte! Jag VET att det är viktigt med sömn o vila bla bla bla, men är inte så lätt när det är så mycket att göra..

Trivs gör jag här, men är bara det att jag är så extremt känslig just nu, med kompisar och allt, vilket gör att små små små saker blir till en stor klump i magen.

Mat. Jag älskar mat! Jag äter hela hela hela hela HELA tiden, vilket är ganska sjukt. Börjar bli lite orolig, för är verkligen hungrig hela tiden. Känns som om jag har brist på allt!

Imorgon ska jag shoppa med Jodie, en mycket bra vän från Switzerland! Ska köpa varma goa kläder, lite till skoluniform, smink och mat!

2 reaktioner till “Stress

  1. Tänk på att du är utbytesstudent, du behöver inte vara lika duktig som dina japanska vänner, de behöver ju inte tänka på hur de säger saker. När jag bodde i USA var första halvåret värst, jag ville hela tiden översätta allt till Svenska, tänkte på svenska och översatte till Engelska. Tillslut bara slutade jag försöka tänka på svenska eller översätta, förstår man vad ett ord betyder fast man inte kan ordet ordagrant på svenska – då spelar det ingen roll, man förstår! Don’t worry, be happy.. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s