Lite om mig själv

Hej alla läsare! Mitt namn är Airi och jag är 17år och såklart kommer jag från goa Göteborg. Jag ska på ett utbytesår i Japan och under tiden jag är där tänkte jag att passa på att börja blogga, delvist för min egen skull, men även för er andra som är intresserade! Jag är faktiskt ingen skribent, så förvänta er inte så mycket. Hoppas att ni gillar det!

Om ni vill veta mer om mig så är det bara att läsa här nedanför!

Bild.JPG

Jag bor i centrala Göteborg tillsammans med min mamma och har gjort det i cirka fem år. När jag var cirka åtta år bodde jag med pappa på Hönö som ligger ungefär en timma ifrån Göteborg. Båda ställena har sina fördelar och nackdelar. Jag tycker om att vara nära till stan, men jag gillar inte när det är för mycket folk och avgaser. Havet är vackert och folk hälsar på varandra eftersom alla känner alla i princip, men det blåser som bara den!

Nu har jag gått klart första året på gymnasiet och kommer ta ett studieuppehåll i ett år. Jag har gått på Hvitfeldtska på det naturvetenskapliga programmet, men vi får se var jag hamnar när jag kommer tillbaka. På Hvitfeldtska har jag lärt känna vänner som jag antagligen kommer att träffa när jag kommer tillbaka!

Sedan jag var åtta år började jag rida så nu har jag ridit i totalt 9år. Kanske dags för en paus? Det skulle jag inte kunna säga eftersom jag älskar ridning, men tyvärr så är det inte bara skolan man tar en paus ifrån. Under hela min barndom har jag alltid gillat hästar eller älskat, i alla fall vad jag kommer ihåg. En häst-film jag alltid kollade på var Spirit. Under de senaste åren har jag ridit två gånger i veckan på GFRK och lärt känna vänner som jag också kommer att träffa efteråt!

Hur började allt? Jo, först var det min mamma som föreslog om ett utbytesår i Japan när jag var cirka 13år, men då vågade jag inte vara utan föräldrar under en sån lång period. Nu när jag är 17år kände jag att jag verkligen ville iväg. Det finns många anledningar till varför man vill åka iväg på ett utbytesår. Mina största anledningar till att jag vill på ett utbytesår i just Japan är just för att lära mig språket, men även kulturen bättre. Andra anledningar kan vara att jag vill lära mig att ta ett eget ansvar över mitt liv, lära känna nytt folk, se hur det japanska skollivet är, stå på egna ben och att våga vara utan föräldrar under en längre period. Vi alla vet att man någon gång kommer att flytta hemifrån, så det är lika bra att öva innan! Min mamma kommer ifrån Japan och min pappa ifrån Sverige, men jag har bott i Sverige under hela min livstid. Hemma hos mamma pratar vi oftast svenska. Det händer ofta att mamma pratar japanska, men att jag svarar på svenska eftersom jag vet att hon förstår. Så är det inte i Japan, här gäller det att prata enbart japanska. Nu är det dags att ta reda på hur det faktiskt är att bo i Japan som en gymnasieelev och det kan jag göra tack vare AFS!

Om ni fortfarande vill veta ännu mer om mig så får ni ta reda på det genom att läsa vidare på min blogg 😉

Annonser

En reaktion till “Lite om mig själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s